Blaren

Hydrocolloide blarenpleisters: De eerste keuze voor behandeling van blaren

6 minuten om te lezen
Hydrocolloide blarenpleisters: De eerste keuze voor behandeling van blaren Hydrocolloide blarenpleisters: De eerste keuze voor behandeling van blaren Hydrocolloide blarenpleisters: De eerste keuze voor behandeling van blaren

Blaren zijn een veel voorkomende huidaandoening, maar ze kunnen elke goede dag tot stilstand brengen. Een van de meest effectieve manieren om blaren snel te genezen en u weer op de been te helpen, is met speciale pleisters. Van hydrocolloïde blaarpleisters is bewezen dat ze consistent beter presteren dan standaardpleisters wat betreft verlichting van pijn, zwachtelen, demping en tevredenheid. In een recent internationaal onderzoek(1) vergeleken onderzoekers de effectiviteit van Compeed hydrocolloïde blaarpleisters met standaardpleisters voor de behandeling van voetblaren. Hier zul je ontdekken waarom hydrocolloïde pleisters de voorkeur verdienen boven standaardpleisters bij de behandeling van pijnlijke blaren.

Hydrocolloid pleisters versus standaard pleisters: de resultaten
Normale activiteiten zoals het inlopen van nieuwe schoenen en het beoefenen van sportactiviteiten zouden niet mogen betekenen dat je moet lijden onder pijnlijke en vaak slopende blaren. Hydrocolloïde pleisters zijn een effectieve oplossing gebleken voor dergelijke ergernissen en hebben belangrijke voordelen ten opzichte van gewone pleisters. Het is tijd om te onderzoeken hoe Compeed en gewone pleisters zich tot elkaar verhouden!

Verlichting van pijn

Of je nu een fervent wandelaar bent of graag in je tuin werkt, pijnlijke blaren op je voeten kunnen een domper zetten op je favoriete activiteiten. De hydrocolloïde pleisters van Compeed zijn een effectieve oplossing voor blaren omdat ze de pijn beter verlichten dan standaardpleisters (1). Bovendien meldden blarenpatiënten bij behandeling met COMPEED ® blaarpleisters vaker dat de pijn onmiddellijk werd verlicht, wat aanzienlijk beter was dan bij gebruik van gewone pleisters.

Draagtijd en kleefkracht

Het laatste waar je je zorgen over wilt maken wanneer je op pad bent, is dat je de pleister meerdere keren per dag moet vervangen. Uit onderzoek(1) is gebleken dat de speciale pleisters van Compeed twee keer zo lang blijven zitten in vergelijking met standaard pleisters, omdat ze zijn ontworpen om dagenlang op hun plaats te blijven zitten. Dit is belangrijk omdat het minder vaak vervangen van de pleister de genezing bevordert. Hydrocolloïde blaarpleisters zijn opnieuw de betere keuze omdat ze minder vaak hoeven te worden vervangen dan standaardpleisters.

Tijd tot genezing

Het draineren of breken van de blaar brengt het risico van infectie met zich mee, dus het primaire doel om de genezing van de blaar te versnellen zou zijn om deze zo lang mogelijk intact te laten. Als de huid kapot is, is er vaak de misvatting dat deze aan de lucht moet worden blootgesteld om sneller te genezen, maar vocht is nodig om de optimale genezingsomgeving te creëren. Een voordeel van Compeed blaarpleisters is dat ze, in vergelijking met standaardpleisters, een optimaal genezingsklimaat bieden; hydrocolloïde blaarpleisters absorberen overtollig vocht, wat het natuurlijke wondgenezingsproces van het lichaam bevordert.

Demping

Speciale pleisters van Compeed bieden meer comfort wanneer je dat het meest nodig hebt. De statistieken spreken voor zich, bijna 2x meer mensen beoordelen de hydrocolloïde pleisters van Compeed als uitstekend in vergelijking met gewone pleisters; 73,4% van de gebruikers van hydrocolloïdpleisters beoordeelt de demping als uitstekend in vergelijking met 38,8% van de gebruikers van gewone pleisters(1).

Tevredenheid

Uit de resultaten van het onderzoek bleek dat 94% van de deelnemers die last hadden van blaren over het algemeen meer tevreden waren met de speciale pleisters met demping dan 75% van de deelnemers die standaardpleisters gebruikten. Bovendien zeiden bijna alle proefpersonen (98%) dat zij het gebruik van Compeed hydrocolloïde blaarpleisters aan hun vrienden en familie zouden aanbevelen.

Bronnen

1

Artus-Arduise C (2020) Hydrocolloïde blaarpleisters versus standaardpleisters voor de behandeling van voetblaren in het echte leven: een vergelijkend, niet-gerandomiseerd, internationaal, superioriteitsonderzoek