Blaren

Hoe behandel je een blaar ontstaan door het wandelen?

3 minuten om te lezen
Hoe behandel je een blaar ontstaan door het wandelen? Hoe behandel je een blaar ontstaan door het wandelen? Hoe behandel je een blaar ontstaan door het wandelen?

Overdreven schermtijd, stress, werk en verkeer zijn allemaal veelvoorkomende problemen waar de meesten van ons dagelijks mee te maken hebben.

Een van de beste manieren om de balans in ons leven te herstellen is terug te keren naar de natuur. Er is geen betere manier om contact te maken met de natuur dan tijdens een wandeltocht door het platteland.

Sluit je ogen en denk aan de prachtige bomen die wuiven in de wind, de frisse geur van het bos, de serene rust.

De staat van welzijn die over ons heen komt, zelfs na een uurtje in de open lucht, is ongelooflijk lonend en bevredigend.

Eindelijk begint alle stress je lichaam te verlaten terwijl je longen zich vullen met frisse lucht.

Maar deze nieuwe vreugde kan in een oogwenk weg zijn als je een wandeling hebt gedaan afgelegd en je een blaar begint te krijgen.

Blaren zijn de meest voorkomende voetblessures voor wandelaars en als je niet voorbereid bent dan kunnen ze je hele wandeltocht verpesten. Wandelen met blaren is niet ideaal. Door de wrijving kan de blaar barsten en leiden tot een pijnlijke infectie.

Blaren verzorgen tijdens het wandelen

De meeste blaren zijn lastig en pijnlijk, sommige meer dan andere.

Controleer of de blaren al dan niet geïnfecteerd zijn:

  • Voordat je je blaar behandelt, was je handen met warm water en zeep om te voorkomen dat er bacteriën in de wond terechtkomen.
  • Controleer het gebied rond de blaar op tekenen van warmte, zwelling, vieze geuren, etter, pijn, gaatjes of een afschilfering van de huid.
  • Zoek medische hulp als je voelt dat je blaar ernstig geïnfecteerd is (bijvoorbeeld als je etter in je blaar ziet).

Zelfs met goede wandelschoenen aan, kan er een blaar ontstaan. Het beste is om Compeed Anti-blarenstick te gebruiken om een blaar te vermijden.

Het is ook belangrijk om een Compeed® Blarenpleister bij de hand te hebben om de blaar onmiddellijk te behandelen wanneer ze zich ontwikkelt.

In de meeste gevallen is het het beste om een blaar niet te laten barsten. Tijdens het wandelen geven de meeste wandelaars er de voorkeur aan om zelf te barsten en te draineren onder gecontroleerde omstandigheden, in plaats van het risico te lopen dat de blaar barst in hun zweterige en vuile sok.