Advies Advies Advies
Likdoorns

Advies

Likdoorns

Als je verharde bulten of ruwe plekken op de huid van je voeten hebt opgehoopt, die gevoelig zijn voor aanraking of pijn veroorzaken dan heb je waarschijnlijk last van likdoorns. Lees meer over de beschikbare behandelingsopties voor likdoorns en hoe Compeed® je kan helpen.

Likdoorns

Hoe de vorming van likdoorns te voorkomen?

Lees artikel
Likdoorns

Hoe verwijder je een likdoorn (tussen de tenen = eksteroog) en vermijd je de ontsteking ervan?

Lees artikel

Likdoorns - Veelgestelde vragen - Frequently asked questions

Wat is een likdoorn?

Likdoorns zijn gebieden met een verdikte huid op de voet die vaak pijnlijk zijn door de druk.

Wat veroorzaakt likdoorns?

Likdoorns worden veroorzaakt door wrijving en druk op benige oppervlakken. Dit komt vaak voor bij het dragen van slecht passende schoenen. De huid van de voet wordt dikker door de druk en wrijving.

Hoe worden likdoorns behandeld?

Begin met het ontlasten en bevochtigen van de drukpunten op de voet.

Dit kan je doen door een pleister aan te brengen om druk en wrijving te absorberen. Compeed® Likdoornpleisters Hydraterend bevat een hydrocolloïde gel die helpt bij het verwijderen van de likdoorns en de pijn onmiddellijk verlicht.

Hoe kan men likdoorns voorkomen?

Om likdoorns te voorkomen moet je beginnen met het wegnemen van de druk en het hydrateren van je voeten, vooral als je strakke schoenen gaat dragen.

Het dragen van een hydrocolloïde pleister, zoals COMPEED® Likdoornpleisters Medium, kan ook de druk verminderen met behoud van de natuurlijke vochtbalans.