Blaren

Hoe behandel je een blaar?

4 minuten om te lezen
Hoe behandel je een blaar? Hoe behandel je een blaar? Hoe behandel je een blaar?

Blaren genezen vaak alleen zonder behandeling.

Er vormt zich een nieuwe huid onder het aangetaste gebied en de vloeistof wordt gewoon weer geabsorbeerd. De met vloeistof gevulde blaar houdt de onderliggende huid schoon, voorkomt infecties en bevordert de genezing.

Het aanbrengen van een koud of ijskoud pak kan helpen om tijdelijk de zwelling en het ongemak te verminderen.

Blaren kunnen echter vaak zeer pijnlijk zijn, dus een behandeling met speciale pleisters zoals COMPEED® kunnen helpen, omdat COMPEED® Blarenpleisters meteen de druk en pijn verlicht.

Een behandeling is nodig om uitbreiding van het letsel te vermijden, het ongemak te verminderen, de genezing te bevorderen en infectie te voorkomen.

COMPEED® Blarenpleisters helpen om een optimale wondgenezingsklimaat te creëren door het overtollige vocht te absorberen en zo het natuurlijk genezingsproces te versnellen.

Het belangrijkste doel is om de blaar zo lang mogelijk intact te houden omdat de huid een natuurlijke bescherming biedt tegen infecties.

Als de pijn echter aanhoudt of als er een infectie wordt vermoed, moet er een arts worden geraadpleegd.

Identificeer het stadium van de blaar

Om te beginnen is het belangrijk na te gaan in welk stadium een blaar zich bevindt. Kijk goed naar de huid van je blaar: is het intact, gebarsten of helemaal afgescheurd?

Als de huid van de blaar intact is: Om beschadigingen te voorkomen, moet de druk en/of wrijving op de blaar worden verminderd. Maak het gebied zachtjes schoon en breng een COMPEED® Blarenpleister aan.

Het is aan te raden om een specifieke blarenpleister aan te brengen in plaats van een reguliere pleister. Ze zullen de blaar beter beschermen omdat de rand van het verband stevig aan de huid vastzit en zo pijnlijke wrijving wordt voorkomen.

Je moet de juiste maat van pleister kiezen en, afhankelijk van waar je blaar zich bevindt (teen, hiel, enz.), kan je ook kiezen voor blarenpleisters met een specifieke vorm.

Specifieke blarenpleisters zoals COMPEED® Blarenpleister met Hydrocolloïde technologie bieden comfort. COMPEED® Blarenpleisters vormen een kussentje om de druk en pijn te verlichten. Deze pleisters beschermen de blaar ook tegen de wrijving.

Het belangrijkste doel is om de blaar zo lang mogelijk intact te houden omdat de huid een natuurlijke bescherming biedt tegen infecties.

Als je blaar open of volledig is uitgescheurd: Ontsmet eerst je blaar om een infectie te voorkomen. Als je geen  ontsmettingsmiddel bij de hand hebt, spoel dan in ieder geval je blaar met een zoutoplossing (zout water) of goed stromend water.

Zodra dit is gebeurd, kan je best de ontsmette en gereinigde blaar bedekken met een schone pleister. Compeed Blarenpleisters met hydrocolloïde technologie zijn hiervoor bijzonder geschikt.

Inderdaad, ze geven een betere demping, waardoor de pijn op dit zeer gevoelige gebied wordt verlicht. Ze zullen een beschermende omgeving creëren en een optimaal vochtbalans handhaven waardoor de blaar sneller zal genezen.

Deze pleisters staan in wisselwerking met het buitenste gedeelte van de blaar om de genezing van buiten naar binnen te stimuleren. Bovendien vormen ze een kussen effect en zijn ze waterdicht waardoor ze nog effectiever zijn dan reguliere pleisters.

Hoe vaak moet je de pleisters vervangen?

Aanbevolen voor jou
Blaren

Hoe behandel je blaren?

Als je regulier pleisters gebruikt dan moeten deze worden vervangen als ze zichtbaar zijn vervuild door vloeistoffen, vuil of water uit de omgeving (bijv. douche, regen, enz.).

Afhankelijk van vele factoren, moet je de pleister misschien elk uur tot één keer per dag verwisselen. Hydrocolloïde pleisters, zoals COMPEED® Blarenpleisters zijn waterdicht.

Bij open blaren hoeven specifieke pleisters zoals COMPEED® alleen te worden vervangen wanneer ze beginnen op te rollen of wanneer de witte luchtbel, gevormd door de vloeistof onder het verband, de rand van de pleister bereikt.

Het is perfect mogelijk om COMPEED® Blarenpleister met hydrocolloïde technologie enkele dagen te laten zitten. Met COMPEED® kunt u de pleister laten zitten tot de randen van de pleister beginnen op te rollen. Ze kunnen enkele dagen blijven zitten. Laat je niet verleiden om ze eerder te verwijderen om de blaar de tijd te geven om te genezen.

Moet je een blaar openen/open prikken?

Hoewel het nog niet zo lang geleden gebruikelijk was, wordt het doorprikken van een blaar niet meer aanbevolen omdat het een infectie kan veroorzaken.

Als een blaar echter groot of pijnlijk is of waarschijnlijk nog meer geïrriteerd is, kan het het beste zijn om de blaar te ledigen om de pijn te verlichten of om te voorkomen dat de blaar per ongeluk scheurt.

Het is belangrijk om de wond te reinigen met een ontsmettingsmiddel of zout water om infectie te voorkomen.

Eenmaal gereinigd helpt het gebruik van een COMPEED® Blarenpleisters de wond te bedekken om infectie te voorkomen en het genezingsproces te versnellen.

Als je je zorgen maakt over een mogelijke infectie, raadpleeg dan een arts. Volgende elementen kunnen tekenen van infectie zijn:

  • Geelachtig en dikker dan de normale vloeistof in de blaar;
  • Verhoogde pijn, zwelling, roodheid, warmte;
  • Rode strepen die zich vanuit de blaar uitstrekken (raadpleeg een arts).