Skip to main content

Veel gestelde vragen over lipblaasjes

Hoe lang moet de patch op de huid blijven? Wanneer moet ik de patch vervangen?

Het beste kunt u de COMPEED® Lipblaasjes Patch verwijderen als deze vanzelf begint los te komen. Dit gebeurt in de regel na ongeveer 8 tot 10 uur. Hierna kunt u gewoon weer een nieuwe patch gebruiken.

Moet de patch dag en nacht gedragen worden of alleen als ik wakker ben?

Voor een optimaal resultaat wordt aangeraden de patch 24 uur per dag te dragen.

Bevat de patch actieve werkzame bestanddelen?

Nee. De patch behandelt de symptomen, maar bestrijdt de virusvermenigvuldiging niet. Het is niet mogelijk om het virus echt te elimineren. Om de symptomen te behandelen, gebruikt COMPEED® Lipblaasjes Patch Invisible hydrocolloïd-075-deeltjes. Hydrocolloïd-075 wordt gebruikt voor de modernste wondverzorgingstechnologie: het is het centrale element van ultradunne, flexibele en discrete wondverzorging. De patch biedt bovendien meerdere andere voordelen.

Hoe kan ik de patch het best verwijderen?

Trek voorzichtig een hoek van de patch in de richting van de huid tot die zich strekt en begint los te komen. Let erop dat je de patch niet naar boven en van de huid wegtrekt, dit is moeilijker en kan soms pijnlijk zijn.

Zijn lipblaasjes besmettelijk?

Ja. Bij een uitbraak is het HSV-1-virus aanwezig dat makkelijk van de ene persoon op een andere overgedragen kan worden, bijvoorbeeld door te kussen of uit een zelfde glas te drinken. COMPEED® Lipblaasjes Patchs Invisible bedekt het lipblaasje, zodat het risico op verdere besmetting door het letsel vermindert.

Kan ik met de patch eten en drinken?

Ja. Let wel op dat de patch niet loskomt. Omdat het virus ook aanwezig is in je speeksel, kan je je glas of bestek beter niet met iemand delen.

Mag ik met de patch iemand kussen?

De patch helpt om het risico op verdere besmetting te verminderen. Mits hij juist geplaatst is en goed om het blaasje gekleefd is. Omdat het virus ook in je speeksel aanwezig is, is intiem contact af te raden.

Kunnen mijn kinderen de patch gebruiken?

Ja, je kinderen kunnen deze patch ook gebruiken. Hou hen wel goed in de gaten en controleer dat ze niet op de patches kauwen of de patches inslikken.

Wat kan ik doen als ik de patch per ongeluk doorslik?

Het product is vervaardigd met bestanddelen die geen gezondheidsrisico inhouden. Toch is het product niet geschikt om op te eten. Als je de patch per ongeluk zou inslikken, raadpleeg dan je arts.

Kan ik de COMPEED® Lipblaasjes Patch gebruiken, als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Bij lipblaasjes tijdens de zwangerschap en in de periode van borstvoeding raden we je aan je arts te raadplegen.

Wanneer moet ik een arts raadplegen?

Als de toestand verandert, verergert, veel langer duurt dan anders of als de lipblaasjes in buurt van de ogen optreden, moet je je arts raadplegen.

Mag ik COMPEED® ook gebruiken bij ontstoken en etterende wonden?

Nee, in dit geval is het gebruik van de COMPEED® Patches met hydrocolloïdtechnologie af te raden.

Waarom mag ik de Lipblaasjes-patches niet doorknippen?

De COMPEED® Lipblaasjes Patch met de hydrocolloïdtechnologie heeft een zeer speciaal ontwerp met afgeschuinde randen zodat hij beter blijft zitten. Als de patch wordt doorgeknipt, zal deze minder goed kleven.

Beschermt de patch tegen uv-stralen?

Nee. We raden aan om de huid rond de lipblaasjes niet bloot te stellen aan de zon.

Mag ik make-up, lippenstift of zonnebrandcrème over de patch aanbrengen?

Ja. Make-up, lippenstift of zonnebrandcrème mogen over de patch worden aangebracht. Breng geen crème en geen lippenstift onder de patch aan, want dan kleeft de patch niet goed.

Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.
NE/CO/12-0005, KOAG KAG-nr. 33-0612-0828